p

p
p

p

 

 

Contact

Nieuws
Schrijver
Recensies
Leuke links
 

 

 

22 juli 2008
Mijn zus is helemaal weg van Hoeder gezocht deel I, en nu hoopte ik dat deel II al bijna uit zou komen zodat ik hem voor haar verjaardag kan geven. Maar weten jullie al wanneer hij ongeveer gaat komen? Marlinde (14)


10 juli 2008
hallo je hebt mooie boeken. Ik had al veel over dit boek gehoord: dat ie mooi was zeiden ze allemaal. Ik heb nu Waldemar!! Veel succes en komen er nog meer boeken???
Silvan


4 juli 2008
Hallo, ik ben Rebecca en ik ben 12 jaar oud. Ik hab gisteren het eerste deel
van de serie 'een kwestie van magie' gelezen, 'hoeder gezocht', en ik vond
het erg leuk en spannend. Ik kijk al uit naar het volgende deel. Wanneer
verschijnt dat ongeveer? Ik hoop erg binnenkort. :) Ik heb uw andere boeken
niet gelezen, maar misschien ga ik dat wel doen. Ik vindt uw schrijfstijl erg
goed, en prettig om te lezen.

Ik vond Rafael het leukst, ook vanwege zijn gedrag in het begin van het boek,
en hoe dat verandert naar het einde toe. Ik hoop dat hij uiteindelijk een
relatie met Franca kan opbouwen, waarin ze allebei gelijkwaardig zijn, en dat
hij zal inzien dat het zeevolk ook goed behandelt zou moeten worden, en dat
hij daarvoor zorgt.
Groeten, Rebecca


28 juni 2008  
Ik heb net het boek Hoeder Gezocht! gelezen, en het is een geweldig boek. Ik heb overigens één vraag.
Op blz. 161 kan Salomo nog gedachten lezen, maar op blz. 205 niet meer. Waarom dan niet meer? Ik denk dat ik er overheen gelezen heb, maar ik kan het dus echt niet vinden...
Martin

14 juni 2008
Het boek de Hoeder is erg goed ontvangen in ons gezin. Enig idee wanneer deel 2 uitkomt? Is dit dan echt het laatste deel of komt er nog een deel 3?
vr gr Dick


10 juni 2008
Ik ben Mark jan, ik zit in groep6
Ik ga mijn boekbespreking houden over Waldemar. Ik vind het een leuk en spannend boek. Uw andere boeken ga ik ook lezen,want ik vind geschiedenis leuk.
Van Hoeder gezocht komt er een 2de deel Wil je dat ook bij waldemar doen?
Dat zou ik heel leuk vinden. Ik vond het namelijk erg spannend.
doei!!!  Mark jan

30 mei 2008
Ik wilde zeggen dat ik hoeder gezocht een fantastisch boek vond en ik heb een paar vraagjes: wanneer is het volgende deel te koop in de winkel( of is dat al te koop )En hoe gaat het 2de deel heten
Groetjes Kimmy

26 mei 2008
Ik heb het boek een kwestie van magie deel 1 hoeder gezocht gelezen en ik vond het een prachtig boek, in bijna 4 dagen had ik het al uit, zo spannend vond ik het!
Ik zou graag willen weten waneer deel 2 uitkomt, want die ga ik ook zeker lezen!
Als de precies datum niet bekend is, kunt me dan wel vertellen waneer het ongeveer uitkomt.
Groetjes Fabian


26 mei 2008

ik heb genoten van je eerste boek  Hoeder gezocht. Maar ik ben benieuwd of deel 2 al uit is of wanneer die uit gaat komen
mvg Rebecca (12 jaar)


25 mei 2008

Ik heb pas uw boek ‘een kwestie van magie: Hoeder Gezocht’ gelezen. Ik vond het echt een super boek! Ik ga hem nu voor de tweede keer lezen. Maar ik vroeg me af wanneer het tweede deel uit zou komen. Daar ben ik heel benieuwd naar.    Veel succes nog met het tweede deel.
Jorinde

 
17 mei 2008
Ik heb het boek "Hoeder gezocht"gelezen en het was gigantisch goed!!!
Waarschijnlijk heb je deze vraag al eerder gekregen maar wanneer komt het
Tweede deel uit???
Ik kan haast niet wachten!!!
Florine


3 mei 2008
Wow! Wat een bijzonder boek heb je geschreven (hoeder gezocht 1)! Ik heb het 2 keer achter elkaar uitgelezen. Het boek heeft me gewoon helemaal betoverd en ik heb er de hele dag aan lopen denken. Ik zou graag weten wanneer het 2e deel uitkomt, ik kan echt niet wachten!
echt je hebt talent! Maar dat wist je denk ik al..
(Moon, 14 jaar)

24 april 2008
Ik wil je graag  de complimenten geven over je boeken Hoeder gezocht, Waldemar en geheim van de schrijver.
De 4 de heb ik nog niet gelezen, maar deze 3 zijn ongetwijfeld toppers!!!!!!!!!!
Ik weet dat ik niet echt in de doelgroep val, ik ben nl. 24, maar vindt het nog steeds erg leuk om kinderboeken te lezen van nieuwe schrijvers.ook al was je debuut in 2004, dus echt nieuw ben je niet.
heb je trouwens enig idee wanneer het volgende deel uit gaat komen van hoeder gezocht? Ik heb het boek net uit en wil eigenlijk meteen verder lezen.
Nou, heel veel succes met het schrijven en ik hoop dat je nog vele boeken blijft uitbrengen.
Tamara


10 april 2008
Onlangs heb ik het boek Hoeder Gezocht gelezen. Deze vond ik in de bibliotheek.
Vrijwel vanaf het begin pakte het boek mij en had ik moeite het weg te leggen. Vooral tijdens een hele hectische en enorm drukke periode op het werk vond ik het heerlijk om thuis in een geheel andere wereld te stappen. Het fenomeen van parallelle werelden is mij niet onbekend en is heerlijk om over te fylosoferen. Stel dat.....
Dat jouw 'parallelle' wereld zich afspeelt in een wereld die lijkt op onze Middeleeuwen is welhaast vanzelfsprekend. Dit was immers ook voor ons de tijd van de magie. Althans wat men zag voor magie. Maar, zou het dan toch mogelijk zijn? Ja, er is meer dan alleen hetgeen we nu zien.
Momenteel zijn er veel boeken die over magie handelen. Eigenlijk een beetje een overflow. Echter, jouw boek springt er voor mij uit door de prettige schrijfwijze die je (mij in ieder geval) in de omschreven wereld 'zuigt'.
Ik werd de hoofdrolspeelster. Ik kon mij zo goed voorstellen hoe het voor haar moest zijn in de nieuwe wereld, waar zij blijkbaar toch altijd al wel deel van had uitgemaakt. Dat zij in een andere wereld was opgegroeid maakte daarvoor niet uit. Zij hoort bij die magische wereld, samen met haar broertje.
Het was mij overigens al wel heel snel duidelijk dat zij de Hoeder moest zijn. Dat ik dit al snel wist, maakte voor de spanning echter niets uit. Want: hoe zou zij hierachter komen?
Stel dat ik haar geweest was? Dan had ik dus al wel gevoeld dat ik de Hoeder was geweest ergens diep binnenin. Oh en zo heerlijk herkenbaar: de angst voor die kriebelige spinnen.
Kortom Eveline, ik heb genoten van dit boek en kijk uit naar deel 2.
(Gracia Geboren in 1972)


2 april 2008

Jouw boeken zijn echt zo, fantastisch mega goed. Ik heb al je boeken gelezen, dat zijn er toch vier? Ze zijn echt prachtig. (Als ik dat even dichterlijk mag zeggen, historisch met een vleugje romantiek. Maargoed, dat vind ik zo stom klinken :P) Als laatst heb ik 'Hoeder gezocht' gelezen. Echt top! Omdat Franca zo begrijpelijk was, ze hield (houd) niet van de magische wereld, in het begin heeft ze er echt schijt aan. (ook aan haar gympen, trouwens.) Ik ben blij dat het niet bij deel 1 blijft. Misschien is het wel goed voor mij dat deel 2 nog niet uit is. Kan ik nog even lekker heel wat avonden fantaseren over Franca, Rafaël, David, Milan en de rest. Maar wel even een piepklein vraagje over deel 2, komt ie dit jaar uit? Volgend jaar? (O, ik heb geduld, bergen!)
Oja, even nog over 'Hoeder gezocht' wat ik me dus bedacht, dat het allemaal wel zielig is voor de vriendin van Franca ('mens' waarmee ze in het begin van het boek mee telefoneerde, ben haar naam even kwijt). Ik bedoel; ze mist haar vriendin vast wel! Als ik Franca was zou ik doodsbang zijn voor die Neflims. Ik ben ook doodsbang voor spinnen! Jij ook?
Groetjes Linde, 13

10 februari 2008
Ik heb net je nieuwste boek, Waldemar, schildknaap van Grimbergen uitgelezen. Ik vond het een schitterend verhaal. Hoewel een jeugdboek ben ik zeer geinteresseerd in de geschiedenis van Grimbergen. In hoeverre zijn de figuren uit je boek gefingeerd of echt?
Blijf vooral doorgaan met schrijven!6 februari 2008
Het beste boek dat ik ken!

hoi, ik ben kevin en ik vind het boek "Waldemar" echt geweldig! Het is mijn lievelings boek. Ik had hem special moeten bestellen, omdat het boek uit verkocht was. Maar het was de moeite waard. Ik hoop dat u meer zulke boeken gaat schrijven.


14 december 2007
Ik heb alle 3 je boeken en ik heb ze helemaal verslonden. Ik vind ze mega leuk dus ga zo door!!! Het leukste boek vind ik Het geheim van de schrijver
ik heb het echt al honderd miljoen keer (lichtelijk overdreven) gelezen en ik vind hem nog steeds zo leuk!!! Waarschijnlijk ga ik mijn boekverslag over 1 van uw boeken doen!!!
Groeten Wina
p.s ik kijk uit naar het volgende boek

 

23 november, 2007
Ik ben niet meer zo heel jong, bijna 80, maar ik heb met veel genoegen je verhaal van de schrijver in het ND gevolgd en daarna uit de bieb "De erfdochter" gelezen: knap werk! Veel succes in de toekomst
Hartelijke groeten

25 september, 2007
Knap gedaan hoor. Tegen het eind van het verhaal kon em gewoon niet weg leggen. Ik wou weten hoe het zou aflopen, alleen ik zat in de bus en bijna vergeten uit te stappen bij het busstation!! Ook de veldslag bij Grimbergen vond ik goed beschreven.


25 juli 2007
Hoeder gezocht vond ik ontzettend spannend! Ik vond het ook ontroerend, origineel, indrukwekkend en steeds verrassend. Je weet niet wat er telkens gaat gebeuren. Ik vond het supergoed en kan niet wachten op deel 2 (trouwens, wanneer komt die uit??)!
Fabianne
(van onze eigen kinderjury: die het boek al eerder mocht lezen)


5 juli 2007
Mijn favoriete hoofdpersoon is Franca, omdat ik mezelf in haar kan verplaatsen. Maar ook Rafaël, omdat hij zo veranderde in de loop van het boek en zijn zachte kant liet zien.
Hoeder gezocht is heel spannend! Het is een geweldig boek. In één woord fantastisch. Je maakte het heel spannend voor het tweede deel en dat wil ik ook echt lezen. Nee, ik móet het lezen!

Rowan

21 mei, 2007
Beste geschiedenis-mensen,
Mooi opgeschreven, mijn complimenten! Als ik me goed herinner heette het vroeger: 'De Slag Bij Heiligerlee' en niet zoals jullie schrijven 'de slag ván Heiligerlee', verder denk ik dat het 'Hoorne' óf 'Horn' (van: 'Egmond en
Ho(o)rn(e)') is, met 2 'o's', of met één 'o', maar dan zonder 'e'.
Groetjes en Ciao Riccardo


20 februari, 2007
hoi eveline,
ik moet een boekverslag maken over jou boek en er moet ook een samenvatting in staan, maar nergens kan ik die vinden. Kan u mij misschien helpen of vertellen op welke site dat staat??
groetjes annelies


25 januari, 2007
Hoi Eveline,
Ik heb het boek de erfdochter van Rennenberg gelezen en ik vond hem heel mooi!!! Nu maak ik voor school een boekverslag over "de erfdochter van Rennenberg". Maar met welk doel heb je het boek eigenlijk geschreven?
Ik hoop dat je nog verder gaat met schrijven!!!
Groetjes Monica (13)


2 januari, 2007
Hallo,
ik doe mijn boekbespreking over uw eerste boek: "Geheim van de schrijver". Het is een heel mooi boek! Maar nu heb ik een vraag: In welk jaar bent u geboren?
Van Marieke


20 november, 2006
hoi eveline..
ik vond het echt heel erg leuk dat je bij ons op school kwam!
het was ook erg leuk om jou vragen (en een handtekening) te stellen! Ik ga zeker een keer een boek van je lezen!!! Heel erg veel succes nog met je boeken!
hele dikke kus van melanie(12)


18 november, 2006
Hallo Eveline Bergwerf,
Dat nieuwe boek lijkt me heel leuk! Ik ga het zeker lezen als die in de bieb komt te staan. :-D Ik heb ook uw andere twee boeken gelezen, en ook die vond ik leuk. Ik vond "Geheim van de schrijver" alleen iets leuker omdat ik de tijd waarin die zich afspeelt interessanter vindt, :-) en omdat die een gesloten einde heeft, terwijl De erfdochter van Rennenberg een open einde heeft. Groetjes van Mariëlle
P.S. Ik ben 13 jaar


31 oktober, 2006
Hoi! ik heb alle twee jouw boeken van mijn verjaardag gekregen van dezelfde persoon, het geheim van de schrijver in 2004 toen ik 11 werd en de erfdochter van rennenberg in 2005 toen ik 12 werd. ik heb de meeste boeken van thea beckman gelezen en alle boeken van simone van der vlught. met die van jou erbij vind ik dat de echte toppers uit de geschiedenis! ben je nu bezig met een boek? zo ja wat voor boek is het? (ik ben heel nieuwsgierig hoor). ik zou hem kopen zodra hij uit is als die komt! zou je misschien een keer een boek willen schrijven over de "lagere standen" (boeren, arbeidergezin, scheeplui enz.) willen schrijven? dat lijkt me namelijk heel leuk! Verder vind ik dat je heel goed kan schrijven en hele leuke boeken heb! houden zo!
groetjes laura (13)


25 september, 2006
Hallo Eveline,
Als biebmoeder van een basisschool kijk ik uiteraard elk najaar uit naar de nieuwe boeken. De 2 boeken die je geschreven hebt waren echt fantastisch! Mijn dochter van 13 vindt het geheim van de schrijver haar lievelingsboek! Ik wilde wel dat je elke jaar 2 of 3 boeken schreef. Je schrijft erg leuk. Henk Koesveld heeft ook een aantal boeken geschreven uit de Middeleeuwen, die ook erg goed zijn.
Het is leuk om historische boeken te lezen, die ook leuk zijn voor kinderen.
Wat je site betreft: ik smolt erbij weg!! Prachtig!!
Hartelijke groeten

23 juli 2007
Ik vond Hoeder gezocht van "Een kwestie van magie" een heel erg leuk boek, want ik hou van magie en fantasieverhalen. Maar vertel me alsjeblieft: wie is de gezant van het water?!
Kortom ik vond het boek: spannend, modern, grappig, leuk, onvoorspelbaar.

Jens


18 juni 2007
Hoi Eveline,
Ik wilde even zeggen dat ik allebei je boeken heb gelezen en heel graag de nieuwe boeken wil hebben!! Ik kan niet wachten tot ze uit zijn!!
Groetjes, Sara


25 april, 2007
Hoi Eveline,
Ik vind het boek Geheim van de Schrijver echt super gaaf! Heel spannend + wat romantiek! Een aantal weken geleden heb ik een mondeling van Nederlands gehad, ik mocht toen ook een eigen keus van jeugdboeken op mijn lijst zetten. Toen had ik dus Geheim van de Schrijver erop gezet!
Toen begon ik dus over jou en jouw boek te vertellen aan mijn leraar. Hij vond het erg knap van jou, dat jij dat boek hebt geschreven en nog maar 26 bent.Dus vroeg hij aan mij of ik nog meer over jou wist, waar je woont enz.. maar goed, mijn leraar maakt heel veel grapjes. Ik had er wel een 8 voor gehaald!
Groetjes, Lisanne (16 jaar)


31 januari, 2007
Hallo Eveline,
Het boek Geheim van de schrijver is mijn lieverlings boek!! Maar nou is mijn vraag heef Roux nou echt bestaan of niet?
Groetjes Malou.


6 januari, 2007
Hoi Eveline,
Ik heb "de erfdochter van Rennenberg" al 2x gelezen en ik vind hem nog steeds mooi!!! Je kan echt goed schrijven!!!
Ik hoop dat er nog heel veel boeken van jou komen!!!
Groetjes Lysanne


27 november, 2006
heeeeeeeej Eveline
ik jou boeken echt super gaaf en al helemaal leuk vond ik dat je op onze school kwam (De Hoven)!
groetjes Nienke


11 november, 2006
Hoi Eveline,
Ik vind je boek echt geweldig! "Het geheim van de schrijver", echt zo prachtig geschreven! En je bent ook nog niet echt oud!!! echt geweldig. Wordt je boek nog verfilmd? ik hoop het!
groet Anke (13 jaar)


26 oktober, 2006
Hallo,
Ik ben Sten, ben 14 jaar, zit in vwo 3 en ik heb net 'Geheim van de Schrijver' gelezen. Ik vond het een heel leuk en spannend boek. Voor school moet ik er een boekverslag van schrijven. Er moet ook informatie over de schrijv(st)er in. Het meeste heb ik op uw site kunnen vinden, maar er moet ook (een) opvatting(en) over de maatschappij in. Ik zou het heel fijn vinden als u dat zou kunnen geven.
Alvast heel erg bedankt,
Sten


16 oktober, 2006
Hallo. Ik heb een vraag. Komt er weer een nieuw boek van u uit binnenkort? U schrijft leuke boeken. Het heeft wat weg van Thea Beckman en Tonke Dragt. Ook allebei superleuke schrijvers! Het leuk is dat uw boeken bij jongens en meisjes populair zijn.
Martin


19 juni, 2006
Hallo Eveline,
Ik ben Debora (13) en ik heb allebei je boeken gelezen. Ik vond ze echt heel leuk en ontroerend. Je maakt de verhalen zo spannend en romantisch!!! Ik vind het echt te gek dat je dat kan!! Ik heb er echt bewondering voor!! Ik heb vaak boeken die mooi zijn, maar deze waren gewoon WAANZINIG!!